Over ons

Erik & Nellie Frölich zijn oprichters en leiders van Levenskracht Internationaal.


Erik Frölich is geboren en getogen in Durban, Zuid-Afrika, in een Noors immigrantengezin. Werkte als autoverkoper en als manager van verschillende bedrijven. Erik is Luthers opgevoed. Hij trouwde met Nellie in 1974. Nadat Nellie in 1979 tot geloof was gekomen en haar leven drastisch veranderde, ging hij weer op zoek naar God. In 1980 werd ook zijn leven ondersteboven gekeerd door een bijzondere ervaring met God en ontstond bij hem het verlangen om zijn leven aan Hem toe te wijden. Hij studeerde aan een Bible College en behaalde later zijn Bachelor Degree in Theology.


Nellie Frölich is geboren en getogen in Limburg in een hecht, kinderrijk katholiek gezin. Na de Middelbare school had ze verschillende banen. In 1973 werkte ze als d.j. in een club in A’dam, waar ze op een rustige maandagavond Erik leerde kennen. Dit leidde uiteindelijk tot een reis naar Zuid-Afrika, waar ze in 1974 met Erik trouwde. Na de geboorte van hun eerste kind wilde ze terug naar Nederland, maar daar stak God een stokje voor. Ze begon Gods wil te zoeken voor haar leven en wat zij ontdekte veranderde haar zodanig dat Erik erdoor werd aangesproken en uiteindelijk zijn eigen bijzondere ervaring had met God.


Erik & Nellie belandden in Durban Christian Centre eind 1980. Ze lieten zich dopen, studeerden aan de Bijbelschool en vervulden allerlei taken. Ze deden veel ervaring en indrukken op in een tijd van uitzonderlijke groei en demonstraties van Gods kracht in Zuid-Afrika. “Wij hebben meegemaakt wat God door mensen kan en wil doen, en dat willen we ook hier in Nederland zien gebeuren! We zullen nooit voor minder gaan!”


In 1985 verhuisden Erik en Nellie met hun drie kinderen naar Nederland. Ze gingen al snel aan de slag met kerkdiensten, het oprichten van een uitgeverij en het houden van conferenties. Erik reisde (en reist nog steeds) geregeld naar Amerika en diverse andere landen om in andere kerken en op conferenties te spreken. Als mede-voorganger neemt Nellie dan de honneurs waar. In 2001 ging Eriks droom om een eigen gebouw te hebben voor de vele activiteiten in vervulling, na jaren van intensief bouwen en vertrouwen! Daar kwam in 2007 een grote zaal bij voor 800 personen. Vol verwondering kijken ze terug op die tijd: “Dit is Gods werk; wij zijn eigenlijk alleen maar toeschouwers en uitvoerders geweest.!” Dit gebouw wordt nu niet alleen voor de kerk gebruikt maar is een bekend en druk conferentiecentrum (www.forumroermond.nl).


Erik en Nellie’s oorspronkelijke visie om mensen te vertellen hoe liefdevol en groot God is en wat Hij in hun leven kan doen en betekenen… is in bijna dertig jaar niet veranderd. “Onze beste tijd komt nog! Het katholieke zuiden zal nog een nieuwe kijk op God en de kerk krijgen! Veel mensen zullen aangenaam verrast worden als ze ontdekken hoe goed God is en wat een geweldig leven Hij kan geven!”